Saturday, February 20, 2016

Βάλτε όλο το political correctnes στον κώλο...



 Ρε που μπλέξαμε με δαύτους...



Με αφορμή μια είδηση ότι ο Ρώσος οικοδόμος (άσχετα αν ειναι όντως Άγγλος) Ντάνιελ Κρεγκ, τελείωσε ως "Μποντ", αφήνοντας πίσω του δικαιωμένες επιτέλους τις προσπάθειες της KGB να "φυτέψει" ρουφιάνο μέσα στην ΜΙ6 και μάλιστα ρουφιάνο υπεράνω υποψίας, ξεκίνησε και πάλι η συζήτηση για το ποιοί θα ήταν ιδανικοί για να αναλάβουν τον ρόλο...

Προσωπικά με διασκεδάζει πάντα και έχει πλάκα αυτή η συζήτηση και την παρακολουθώ από τότε που λόγω προβλημάτων στο επίπεδο των παραγωγών και των στούντιο που εμπλέκονται στη δημιουργία του Μποντ, ανάγκαστηκε να αφήσει τον ρόλο ο Τίμοθι Ντάλτον και να μπει στο "ψυγείο" το franchise μέχρι αυτά να λυθούν και να γίνει η επιστροφή των επιστροφών με Goldeneye και Πιρς Μπρόσναν.

Το πρόβλημα είναι όμως, πως αυτή τη φορά στη συζήτηση και την διεργασία του ποιος θα μπορούσε να είναι ο νέος Μποντ, έχει εμπλακεί για τα καλά η μάστιγα που ακούει στο όνομα "πολιτική ορθότητα". Αποτέλεσμα; Να ακούγεται και να "προμοτάρεται" 'άγρια ένας μαύρος ηθοποιός ονόματι, Μπελμπα, Φλέγμα, Έλμπα, Τάρας Μπούλμπα, πως σκατά τον λένε για τον ρόλο, με σοβαρό επιχείρημα πως είναι μαύρος και πως δεν πρέπει αυτό να αποτελέσει εμπόδιο...

Και τι σε πειράζει που είναι μαύρος; Μήπως είσαι ρατσιστής; Θα πεταχθεί και θα πει ο social justice warrior της διπλανής ip...

Ακριβώς αυτό είναι το θέμα μάγκες και δάγκες...η καραμέλα του "ρατσιστή" και τα ενοχικά σύνδρομα που έχουν φορτωθεί οι λευκοί (στη προκειμένη περίπτωση), από την παγίδα και τη μάρμιτα της "πολιτικής ορθότητας".  H oποία τους μοιράζει απλόχερα μπουκαλάκια με το Kool-Aid της και στο φόβο μην τους χαρακτηρίσουν "κάπως", το πίνουν μονορούφι, με τα γνωστά αποτελέσματα σε μια σειρά ολόκληρων θεμάτων που αν αρχίζαμε να τα συζητάμε θα τελειώναμε το 2223μ.χ.

Πίσω στο θέμα μας, τώρα για να τελειώνουμε. Η πένα του Ίαν Φλέμινγκ γέννησε τον Μποντ, Βρετανό και λευκό και ούχι μαύρο ή ασιατή. Η πένα του Ρόμπερτ Ε. Χάουαρντ, γέννησε τον Κόναν, λευκό και όχι ασιάτη ή μαύρο ή εμπριμέ με μπλε βούλες. Η πένα του Τόλκιν γέννησε τον Σάρουμαν, λευκό και όχι μαύρο. Η πένα του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ γέννησε τον Σέρλοκ Χολμς και τον Γουότσον, ως λευκούς και όχι ως Φιλιπινέζους ή Ινδονήσιους. Η πένα της Αγκάθα Κρίστι γέννησε τον Ηρακλή Πουαρό, ως Βέλγο και λευκό και όχι από τη φυλή των Σιού...Anyway you get the point.

Απλά πράγματα!

Αλλά όοοοχι...Όλοι οι λακέδες της "πολιτικής ορθότητας" σου τσαμπουνάνε πως αν ένας μαύρος ηθοποιός  δεν μπορεί να παίξει έναν fictional character που παραδοσιακά είναι λευκός, πρόκειται περί ρατσισμού!!! Και trust me, στη γωνία περιμένουν να μην επιλεγεί αυτός ο Φλέγμα, Έλμπα πως σκατά τον λένε, ώστε να ξεκινήσουν το πανηγύρι για τα καλά(*).

 Οκ τότε, αφού ειναι "ρατσισμός", ας κάνουμε λοιπόν την επόμενη ταινία του Shaft (που είναι μαύρος χαρακτήρας και από τους πιο εικονικούς και αγαπητούς) τον Shaft, λευκό ή ασιάτη! Ας κάνουμε τον Blade, Ινδό! Διάολε, ας κάνουμε τον Οθέλλο, ΛΕΥΚΟ!

- Επ! το παρατραβάς τώρα!

Τι είπες, social justice warrior της διπλανής ip; Δεν γίνεται επειδή είναι παραδοσιακά μαύροι χαρακτήρες και δεν μπορείς να το αλλάξεις αυτό; Αυτό είπες;

Δηλαδή δεν μπορούμε να τινάζουμε τα πέταλα σε παραδοσιακά μαύρους χαρακτήρες, γιατί αυτομάτως θα είναι "ρατσισμός" και "ασέβεια" στην παράδοση του εκάθοστε χαρακτήρα και ίσως μια ακόμα ρατσιστική συνομωσία κατά όσων δεν είναι λευκοί;

Μάλιιιισταααα!

Δηλαδή αν ο χαρακτήρας δεν είναι παραδοσιακά λευκός, δεν τον πειράζουμε γιατί θα ήταν "ρατσιστικό" και "προσβολή", αλλά αν είναι παραδοσιακά λευκός χαρακτήρας και αν δεν τον πειράξουμε, θα είμαστε "ρατσιστές";

-Ναι!

Μάαααλιστα!

Οκ καταλάβαμε...

Παρακαλώ, βουλώστε το επιτέλους όλοι οι SJW και άντε γαμηθείτε μαζί με όσους έχουν πιει το Kool-Aid της "πολιτικής ορθότητας" μπας και ξελαμπικάρετε. Αρκετά πια!

Τέλος, έτσι για να χάμε να λέγαμε, εγώ θα ήθελα τον Σκοτ Άντκινς στο ρόλο του Μποντ ή τον Τζέισον Στέιθαμ.

(*) 
(Σαν τα Όσκαρ, τις χρυσές σφαίρες κ.α ένα πράμα. Όταν κερδίζουν  ταινίες με μαύρους κτλ κτλ, όλα μέλι γάλα, άμα όμως δεν κερδίζουν κάθε χρόνο ή κάθε χρόνο δεν υπάρχει μαύρος υποψήφιος, αυτομάτως όλα ειναι μια ρατσιτική συνομωσία!!!) ή (το παραμύθι πως δεν υπάρχουν μαύροι ακριβοπληρωμένοι πρωταγωνιστές στο "λευκό χόλιγουντ" ξέρω γω και πως τα "λεφτά τα παίρνουν μόνο οι λευκοί"...κάνοντας γαργαρα A-list ηθοποιους και σκηνοθέτες που είναι μαύροι. Κάτι Σιντνεϊ Πουατιέ κάποτε, κάτι Εντι Μέρφι πιο παλιά, τον Ντένζελ Ουάσινγκτον ως σήμερα, τον Γουέσλει Σνάιπς παλαιότερα, τον Γουιλ Σμιθ, τον Σαμ Τζάκσον, τον Σπαικ Λι, τον Άντουαν Φουκουά και πάει λέγοντας)... 

13 comments:

  1. Εγώ ξέρεις τι λέω; Να χτυπήσουν όλα τα στερεότυπα μαζί και να κάνουν τον Μποντ μαύρη γυναίκα τρανσέξουαλ. Τζέμα Μποντ 007, γεννηθείσα Μητσάρας. Κι από δίπλα ένα ξανθό boy-toy, παρμένο κατευθείαν από βίντεο των NSYNC, να χρησιμεύει μόνο για να δείχνει το εξαπάκετο στην κάμερα. Και να πίνει μόνο πορτοκαλάδα χωρίς ανθρακικό και να οδηγεί Prius υβριδικό αντί για Aston Martin. Γελάει ο κόσμος ρε...
    Υ.Γ. Πριν απ'αυτό το άρθρο θα ορκιζόμουν ότι ο Ίντρις Έλμπα είναι ανερχόμενο δεξί εξτρέμ από τον Κεραυνό Μπουρκίνα Φάσο που ακούγεται ως η νέα μεγάλη μεταγραφή του ΠΑΟΚ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Γάμησε τα ρε Θωμάρα. Στο τέλος ρε θα μας δείχνουν με το δάκτυλο, που γεννηθήκαμε λευκοί και δεν είμαστε απο-ολα-τα-gender-αναλογα με το πως νιωθουν τα συναισθήματα μου, τα οποία η σεξιστική πατριαρχική κενωνία του "γκαμπιταλιζμου" (που μας μπίνει το αίμα) τα καταπιέζει.

      Και γω ρε φίλε...νομιζα οτι σε κάποια φάση ειναι κάνας Αφρικανός τύπου Έμπεντε που οταν ηταν μικρός τον κατάπιε ο πύθωνας και βγήκε από μέσα του σφάζοντας τον με το μαχαίρι και μετά αποφάσισε να γινει ποδοσφαιριστής. Γαμώ τον Κέλβιν Σέμπουε και τον Τζο Νάγκμπε δηλαδή!

      Delete
    2. Α, ναι, και γκαμπιταλιζμό. Ένα 99% αυτών των μυστήριων ψηφίζει κάποιο απ'αυτά τα ανθυποκομματίδια της αριζτεράς που με το ζόρι γεμίζουν βαγόνι του μετρό ή δηλώνει γενικά και αόριστα αναρχία, αυτονομία κι άλλες λέξεις που αρχίζουν από Α.
      ...γιατί άραγε...

      Delete
    3. Έλα ντε...Εντελώς τυχαίο ρε. Μα σε παρακαλώ τώρα. Αλλά κρύβε λογια θα πεταχθεί κάνας που του έκαναν κατήχηση τίποτα ινστρουχτορες της παπατζοσύνης, να μας πει φασίστες (κλασσικά), νεοφιλελέρες (κλασσικά) και άλλα γελοία.

      Delete
  2. Το λέω και το ξαναλέω. Η υπερβολική πολιτική ορθότητα που έχει ριζώσει για τα καλά στην κωλοκοινωνία μας (καλά για το Αμέρικα δε συζητάμε, είναι εκατομμύρια φορές χειρότερα από την Κωλοπετεινίτσα) σε οποιοδήποτε είδος θα καταντήσει η μεγαλύτερη λογοκρισία στον πλανήτη. Τύφλα να χουν αρχηγοί κρατών και τύραννοι που έχουν περάσει αυτά τα χρόνια.

    Εν τω μεταξύ αυτοί οι πολίτικαλ κορρέκτ παπάρες είναι οι μεγαλύτεροι αρχιρατσιστάρες. Γίνονται προσπάθειες να εξαλειφθούν αδικήματα που γίνονται είτε σε μαύρους είτε σε οποιονδήποτε αλλά αυτοί εκεί ΟΧΙ! Πρέπει να δωθεί ειδική μεταχείριση, να μπούνε σε ξεχωριστή κατηγορία, να τους προσέχουμε περισσότερο να μην ακουστεί τίποτα αρνητικό για κανέναν. Κοίτα τώρα ποιος είναι ο ρατσιστής. Αυτός που τους έχει όλους ίδιους ανεξαρτήτως του οτιδήποτε και συμπεριφέρεται σε όλους το ίδιο ή ο πολίτικαλ κορρέκτ παπάρας που τους βάζει σε ξεχωριστές κατηγορίες;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Η χειρότερη μάστιγα φίλε. Και όλα αυτά από το "χωνευτήρι" εξ αριστερών ή των λεγόμενων "liberal" για την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Δυστυχώς το ξαναλέω θα έχουμε άσχημα ξεμπερδέματα.

      Delete
  3. Α ναι, και προτείνω ο Κόναν στην επόμενη ταινία να μην είναι ψηλός, γεροδεμένος και λακωνικός αλλά κοντός, μαύρος με σχιστά μάτια ασιάτη, με κινητικά προβλήματα, τρανσέξουαλ και να κάνει διαλέξεις σε παλάτια για τις επιπτώσεις της μαζικής καύσης νεκρών από τον Τάλσα Ντουμ στο περιβάλλον. Και να μην καβαλάει άλογο αλλά το άλογο να καβαλάει αυτόν σα συμβολισμό για το τι τραβούσαν τα άλογα εκείνη την εποχή.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Έτσι...social justice warrior's wet dream ξέρω γω. Και που σαι...ο Τούλσα Ντουμ να είναι λευκός παρακαλώ. Επίσης ο ηθοποιός που θα τον ενσαρκώσει να υποστεί έλεγχο γενεολογικού δέντρου και αν βρεθεί πρόγονος του που είχε στη κατοχή του αραπηδες να μαζεύουν τα μπαμπάκια, να κοπεί από τον ρόλο πάραυτα. (Ω ναι έχει γινει αυτό φίλε. Βρίζανε έναν που ο προ-προ πάππος του είχε φυτείες στη Λουιζιάνα και τον διασύρανε)

      Delete
    2. Καλά, έχω κλάσει στο γέλιο με τα σχόλια του ΑΠΙ.

      Delete
    3. H φάση ειναι ότι έτσι οπως πάει το πράγμα στο τέλος το βλέπω να έρχεται και αυτό.

      Delete
  4. Τζέισον Στέιθαμ θα ήταν άπαιχτος στον ρόλο του Τζέμι του Μπόντι.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αμα του βάλουνε περούκα εντάξει. Αν όχι, ξέρω γω; Καραφλός Τζέμις Μποντ;

      Delete
    2. Καλύτερα καράφλας παρά αράπης, που θα έλεγε και ένας φίλος από την Αλαμπάμα και δικαίως στην προκειμένη περίπτωση.

      Delete

Hit The Keyboard