Tuesday, October 21, 2014

Τύποι αρούγκανων της "επανάστας"




Τύποι αρούγκανων της "επανάστας", λέει ο τίτλος. Αυτή η ανάρτηση δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μόνο μια προσπάθεια να καταγραφούν οι διάφοροι τύποι που κυκλοφορούν στους κόλπους της ανένδοτης "επανάστας", μέσα από εμπειρία πολλών ετών...

Ένα από τα τυπικά και καταγεγραμμένα γνωρίσματα της "επανάστας" και των πιστών της

Οι τύποι που παρουσιάζονται εδώ, δεν είναι μόνο αυτοί που υπάρχουν εκεί έξω και ίσως είναι αδύνατον να παρουσιαστούν όλοι μιας και πολλά από τα είδη ακόμα βρίσκονται υπό κλινική εξέταση, ώστε να προσδιοριστεί το μέγεθος του όγκου από σκατά που έχουν στο κεφάλι τους και τι αντίκτυπο μπορούν να έχουν στον υπόλοιπο πληθυσμό. Οπότε...

...Without further ado...



  Ο τρέντι «επανάστας»:
 
Τυπικό δείγμα «επανάστα» ατόμου που συναντάς στα Εξάρχεια να ζει την «φάση» στον πεζόδρομο. Προέρχεται κυρίως από οικογένεια με καλά εισοδήματα ή οικογένεια με εξασφαλισμένα εισοδήματα λόγω Δημοσίου (Συνήθως από ΠΑΣΟΚ εποχής Κουτσόγιωργα ή ανανεωτικής πασοκικής λαίλαπας εποχής Λαλιώτη ή ακόμα και εποχές γαλάζιων παιδιών=στρουμφ) και γουστάρει να αποκτά καταναλωτικά αγαθά και την ίδια ώρα να βρίζει σε κάθε ευκαιρία το κακό σύστημα που του τα παρέχει και που του επιτρέπει να τα έχει.

Συνήθως θα τον συναντήσεις να πίνει μπύρες στον πεζόδρομο (ή σε άλλα παρόμοια σποτς που γίνεται η «φάση») τις οποίες μπύρες, τις έχει αγοράσει καταθέτωντας το χαρτζηλίκι, από τον μπαμπά και την μαμά στους περιπτεράδες ή τους ιδιοκτήτες κάβας της περιοχής, με αποτέλεσμα αυτοί να κάνουν χρυσές δουλειές. Ο καπιταλισμός στα καλύτερα του. Άλλωστε είναι γνωστό πως η επιχειρηματικότητα χρειάζεται την ικανότητα να μπορείς να βρίσκεις κέρδος ακόμα ΚΑΙ από τους ηλίθιους.

Εκεί που αράζει, θα τον δεις συχνά να κάνει την πασαρέλα του προσπαθώντας να εντυπωσιάσει με το «λουκ» του (το οποίο φωτογραφίζει συνεχώς με το Άι-Φόουν) τις γκόμενες της «επανάστας» (δες παρακάτω), δικαιολογώντας έτσι τον ορισμό «τρέντι» και να διαφημίζει σε κάθε ευκαιρία πως στο αίμα του ρέει τεράστια ποσότητα «επανάστας».

Αν του πιάσεις τη συζήτηση θα αρχίσει να σου πετάει παπαγαλισμούς και θα προσπαθεί να σε πείσει, παρά το γεγονός πως χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο της λογικής και της πραγματικότητας, πως είναι ψαγμένος και «ιδεολογικά αποτελεί «φάρο» γνώσης.

Επίσης θα τον δεις να συμμετέχει σε όλες τις «επανάστα» πορείες και εκδηλώσεις που γίνονται για κάθε απίθανο λόγο που μπορείς να φανταστείς, ανεβάζοντας συνεχώς στάτους στο τουίτερ και στο φέισμπουκ.

Επικινδυνότητα για την ψυχική σου υγεία: Χαμηλή. Είναι τόσο παραμυθιασμένος από το μάρκετινγκ της «επανάστας» που δεν μπορείς παρά να σπας πλάκα μαζί του.

Περίπτωση ίασης: Το καλό στη περίπτωση του είναι ότι μπορεί να πάθει κάποια κρίση εξυπνάδας πριν είναι πολύ αργά και να σωθεί πριν μεταλλαχθεί σε κάτι ακόμα χειρότερο...


O χαρντ(κουράδας) «επανάστας»:

 Άλλο ένα τυπικό δείγμα που συναντάς στα Εξάρχεια. Έχει πάνω-κάτω το ίδιο οικογενειακό μπακράουντ με τον τρέντι «επανάστα», αλλά πλέον τον έχει ξεπεράσει σε ποσότητα «επανάστας» (δηλαδή, σκατών στον εγκέφαλο) και πλέον είναι και πολύ χαρντκορ καθώς έχει φάει για τα καλά το παραμύθι.

Θα τον συναντήσεις να κάνει παρέα με άλλους χαρντ(κουράδες) «επανάστες», πίνοντας φυσικά...μπύρες από τις κάβες και τα περίπτερα της περιοχής και να αράζουν συνήθως στην...πλατεία.

Βέβαια κάποιες φορές δεν αποκλείεται να τον δεις να κάνει παρεά με τρέντι «επανάστες» ώστε να μπορεί να τους πουλάει μούρη (πρώιμο ινστρουχτοριλίκι) και αυτοί να τον κοιτάνε με...δέος, όταν βλέπουν πως στο «επαναστατόμετρο» τους ρίχνει 10χλμ.

Αν κάτσεις και τον ακούσεις ή ακόμα χειρότερα του μιλήσεις, θα τον ακούσεις άνα τρεις προτάσεις να κολλάει μια λέξη που τελειώνει σε «όνι, ώνει» κτλ ώστε να κοτσάρει έπειτα την αγαπημένη του φράση «μπάτσοι γουρούνια δολοφόνοι» και να σου δείξει το πόσο αποφασισμένος είναι στο να κάνει «επανάστα».

Επίσης θα τον δεις να συμμετέχει και αυτός σε όλες τις «επανάστα» πορείες και εκδηλώσεις που γίνονται για κάθε απίθανο λόγο που μπορείς να φανταστείς και να αποτελεί στο 99% των περιπτώσεων τον χρήσιμο ηλίθιο που θα πάρει μέρος σε μπάχαλα ώστε να δείξει το πόσο χαρντ(κουράδας) είναι στους φίλους του και στους γύρω του.

Επικινδυνότητα για την ψυχική σου υγεία: Λίγο παραπάνω από τον τρέντι «επανάστα» μιας και έχει δαγκώσει για τα καλά το παραμύθι της «επανάστας» και αποτελεί ανθρώπινη διαφήμιση-μάρκετινγκ της «φάσης»…Προσφέρει καλό γέλιο, αλλά η πολύ έκθεση στη μαλακία του, θα σου γυρίσει τα συκώτια.

Περίπτωση ίασης: Ίσως  το τελευταίο στάδιο που μπορεί να υπάρξει ελπίδα. Αν δεν γίνει και εκεί, τότε τα πράγματα είναι μη αναστρέψιμα και θα η μετάλλαξη προς το χειρότερο θα συνεχιστεί με γοργούς ρυθμούς.


Ο 30 φεύγα επανάστας: 

Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν επικίνδυνα. Ηλικιακά μεγαλύτερος από τις προηγούμενες δύο κατηγορίες, με αποτέλεσμα εδώ να έχει δικιά του κατηγορία και να μην υπάρχει το ελαφρυντικό της εφηβικής και της παρατεταμένης όσο δεν πάει μετεφηβικής ηλικίας.

Τα σκατά στο κεφάλι του έχουν σφίξει για τα καλά, με αποτέλεσμα να διαφέρει όσο χρειάζεται από την κατηγορία του χαρντ(κουράδα). Συγκεκριμένα οι κυριότερες διαφορές του είναι πως δεν κάθεται πλέον σαν πτώμα στη πλατεία με τις ώρες, καθώς πλέον συχνάζει τα μεσημέρια στα «ρακομελάδικα»  και τα ουζερί της ευρύτερης περιοχής και τα βράδια σε στέκια τύπου Mo Better (ευτυχώς έκλεισε το πιθηκάδικο) ή σε δηθενιές «ψαχμένα» μπαράκια, γιατί η «επαναστατογκόμενα» θέλει έξοδο ή πάει εκεί ώστε να ρίξει καμιά από δαύτες.

Επίσης λόγω του ότι έχουν σφίξει για τα καλά τα σκατά στον εγκέφαλο, έχει αποκτήσει έναν πιο «σικάτο» (λέμε τώρα) τρόπο έκφρασης, κάτι που τον διαφοροποιεί από την προηγούμενη κατηγορία. Βέβαια μπορεί να μην ψάχνει κάθε τρεις προτάσεις να κάνει ομοιοκαταληξία με το Μ.Γ.Δ σύνθημα, αλλά όσο «σικάτος» και αν είναι ο τρόπος του, δεν αλλάζει το γεγονός πως εκστομίζει ουτοπικές μαλακίες-προιόντα κακού acid trip-περί μονόκερων και λεφτόδεντρων...

Θα τον δεις και αυτόν να συμμετέχει  σε «επανάστα» δράσεις κάθε είδους και συχνά θα τον δεις να δυσανασχετεί (επειδή πουλάει μούρη δήθεν ώριμης επανάστας) με τις συμπεριφορές όσων είναι ακόμα στο στάδιο της χαρντ(κουράδας) επανάστας, ξεχνώντας πως και αυτός τα ίδια έκανε πριν σφίξουν για τα καλά τα σκατά στο κεφάλι του.

Επικινδυνότητα για την ψυχική σου υγεία: Δεν παλεύεται ο τύπος. Καλύτερα να μείνεις μακρυά. Όσο πιο μακρυά γίνεται. Το σκατό ξεχειλίζει τόσο πολύ, που ούτε πλάκα δεν έχει.

Περίπτωση ίασης: Καμία απολύτως.


Ο Ινστρούχτορας: 

Εδώ μιλάμε για το επόμενο στάδιο "εξέλιξης" (εξέλιξη...λέμε τώρα) ενός "επανάστα". Εδώ τα σκατά στο κεφάλι δεν έχουν σφίξει μόνο για τα καλά, αλλά έχουν γίνει μπετόν αρμέ με οπλισμένο σκυρόδεμα. Ηλικιακά μπορεί να είναι μικρότερος από τον 30 φεύγα "επανάστα" ή και μεγαλύτερος.

Στη πρώτη περίπτωση η "εξέλιξη" (ή μήπως εγκεφαλική υποβάθμιση;) έγινε σε μικρότερη ηλικία καθώς οι τάσεις "ινστρουχτοριλικιού" υπερίσχυσαν όλων των άλλων τάσεων που συναντάμε στο "επαναστατηλίκι". Στη δεύτερη περίπτωση, η εγκεφαλική υποβάθμιση(σόρυ "εξέλιξη" ήθελα να πω) έγινε μετά από το πέρασμα του από το στάδιο του 30 φεύγα "επανάστα", καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις τα σκατά στο κεφάλι αργούν να γίνουν μπετόν-αρμέ με οπλισμένο σκυρόδεμα. Στην ουσία δηλαδή κεφάλι με κεφάλι "επανάστα" διαφέρει στην ικανότητα σφιξίματου σκατού, με αποτέλεσμα να συναντάμε ηλικιακές αποκλίσεις σε αυτή τη κατηγορία.

Ο ρόλος του μέσα στην "επανάστα" είναι να μεταδώσει όσο πιο πολύ σκατό μπορεί σε ανυποψίαστους και αφελείς εγκεφάλους, ποντάροντας στην εφηβική ή μετεφηβική ορμή των θυμάτων του

Συχνά θα τον δεις να "αγορεύει" για τα "δίκια της επανάστας" με τέτοιο τρόπο που είναι να απορείς πως σκατά τα χαύουν οι αφελείς που τον ακούνε, μιας και όσα λέει παίζουν μπουνιές αναμεταξύ τους και είναι γεμάτα από double standards και όχι μόνο...

Πάντως θα πρέπει να του αναγνωρίσεις ότι οι τεχνικές πώλησης "επαναστατο-σκατού" που εμπορεύεται, είναι τρομερά δουλεμένες και θα έκαναν ακόμα και πεπειραμένο λαμόγιο πωλητή μεταχειρισμένων αυτοκινήτων να νιώσει ντροπή για την έλλειψη ταλέντου του. Από την άλλη βέβαια, δεν είναι δα και "επαναστατο-πατέρας" (βλέπε παρακάτω), αλλά θέλει μια μέρα να προαχθεί σε τέτοιον, καθώς εκεί η μπίζνα get's more real...

Επικινδυνότητα για την ψυχική σου υγεία: Άκρως επικίνδυνος. Proceed at your own risk. Kαι έχε υπόψη σου, ότι μπορεί εκτός από τη ψυχική σου υγεία, υπάρχει περίπτωση (σοβαρή) να κινδυνέψει και η σωματική σου, από τα τσιράκια του. Δωρεάν μαθήματα στην "Επαναστατική & μη φασιστική βία" και τέτοια...

Περίπτωση ίασης: Seriously?


Ο "Επαναστατόπατέρας"

Top of the "επανάστα" food chain. O Gozer The Gozerian της "επανάστας". Είδωλο για όλους τους προηγούμενους και ότι πει είναι νόμος (Ποιος είπε ότι η μοναρχία πέθανε;). Όλοι θέλουν να κολλήσουν τα απαραίτητα "επαναστατόσημα" και να γίνουν σαν και αυτόν. Ειδικά οι "ινστρούχτορες" που βρίσκονται ακριβώς από κάτω του.

Ηλικιακά βρίσκεται στα πρώτα ή δεύτερα -ήντα και έχει τελειοποιήσει τις τεχνικές εμπορίας "επαναστο-σκατού", που πραγματικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει γράψει το βιβλίο της "επανάστας". Σαράντα χρόνια σκατατζής...έχει γεμίσει κεφάλια και κεφάλια...για να παραφράσουμε το ρητό με το φούρναρη.

Σύμφωνα με τις...κακές γλώσσες για να μπορέσει να βρεθεί σε αυτή τη θέση έχει κάψει κόσμο και κοσμάκη, ενώ είναι ξεκάθαρο πως διατηρεί άριστες σχέσεις με αυτούς που υποτίθεται ότι...βρίσκονται "απέναντι". Παράλληλα σε ορισμένες πολύ πετυχημένες περιπτώσεις, ο "Επαναστατοπατέρας" έχει δημιουργήσει το δικό του εμπορικό κέντρο "επανάστας" -λέγε με "στέκι"- το οποίο δέχεται και συνεργασίες φραντσάιζ. Έτσι, με την εμπειρία και τη βοήθεια των ινστρουχτόρων και τις τεχνικές "επανάστα" μάρκετινγκ, έχει εξασφαλίσει ότι θα πίνει στην υγεία των κορόιδων στον αιώνα τον άπαντα...

Συχνά θα τον δεις να...Όπα λάθος. Δεν θα τον δεις. Τουλάχιστον όχι συχνά και όχι όπου υπάρχει κίνδυνος να "εκτεθεί". Είπαμε ο άνθρωπος έχει κολλήσει τόσα "επαναστατόσημα", που πλέον έχει ολόκληρο δίκτυο από τσιράκια να τρέχουν, με αποτέλεσμα να έχει κερδίσει το δικαίωμα να χαρεί τα καλούδια που προσφέρει η μπίζνα.

Επικινδυνότητα για την ψυχική σου υγεία: Καλύτερα να ανοίξεις τρύπα στη σαρκοφάγο του πυρηνικού αντιδραστήρα του Τσέρνομπιλ και να κάνεις βουτιά.

Περίπτωση ίασης: Dude again? Seriously?


Le Βonus Round:


Η "επαναστατο"γκόμενα: 

H γκόμενα φαινόμενο, ανεξαρτήτου ηλικίας. Μπορεί να ανήκει σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες, πλην αυτής του "επαναστατοπατέρα". Τα περί ισότητας είναι για κατανάλωση στην "επανάστα". Η μοναδική περίπτωση να έρθει στο ίδιο "σκαλί" με τον "επαναστατοπατέρα" είναι όταν του τραβάει μαλακία, την ώρα που αυτός συντάσει οδηγίες και κείμενα κατήχησης προς τους απανταχού "επαναστάτες", βοηθώντας τον έτσι να φτάσει στην απελευθερωτική και λυτρωτική οργασμική έκρηξη που θα του επιτρέψει να αποτινάξει τον ζυγό της κοινωνίας των αστών...

Συνήθως θα την δεις να κυκλοφορεί σαν ουρανιο τοξο με μπαλωματα-καταλοιπα μοδατης κακομοιριας (αν και έχει και καμιά ακριβή τουαλλέτα για κάνα γάμο στη ντουλάπα) και να πίνει τσιπουρο χυμα βερεσε και καμμια μπυρα στα πεζοδρομια ή στα "στέκια".  Γιατί πάνω από όλα ξέρει να αντιδρά στην ιλλουστρασιόν, όπως αγαπά να αποκαλεί την άδικη και ποτάνα κενωνία.

Επίσης, επειδή δεν συχνάζει μόνο σε πεζοδρόμια και "στέκια", καθώς είναι γκλόμπαλ-αττικα "επανάστα" γκόμενα, θα την δεις στους Διόσκουρους με φρεντο εσπρεσσο –συνηθως- σκετο (ετσι, γιατι πρεπει.. δεν της αρεσει κατα τ’αλλα γι αυτο κουβαλαει και 2 Lacta μαζι) και μετα μια βολτα απο τα παιδια... Τα παιδια ανοητε αστέ ειναι στον αβατο πεζοδρομο ή στο "στέκι, σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες.

Πριν φτασει εκει, θα κρυψει τεχνηεντως το λευκο hands free της στην κωλοτσεπη και το ringtone Lana del Ray αστραπιαιως θα γινει το «Σαραβαλο» του Αγγελακα. Μην στα πολυλογω ομως. Το βραδυ σιγουρα θα περασει μια βολτα απο το "Κλουβι" η την "Βραζιλιανα" στα Πετραλωνα. Σιγουρα ομως. Τι κουβεντιαζει συνηθως; Ε, δεν ειναι και στην ΚΝΕ (από την οποία μπορεί να χει περάσει πάντως)... αυτοπροσδιοριζεται «πολιτικα αμμετοχη» και αντιεξουσιαστρια, αλλά στο 4ο ρακόμελο θα σου πει πως την "ανάβουν" οι συνιστώσες της παράνοιας και ο "κουλ" Αλέξης, επίσης.

Επίσης, θα σου μιλησει για τα ανθρωπινα δικαιωματα, μετα θα χτυπησει το iphone 5s απο το ταγαρι, θα στειλει ενα sms 180 λεξεων σε 9 δευτερολεπτα, και μετα η ημεριδα θα εχει λιγο μεταναστευτικο, λιγο οικολογια και εναλλακτικους τροπους...αυτο τελοσπαντων με την ενεργεια, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις θα σου κάνει κύρηγμα πως δεν ακολουθεί "μόδες", αλλά θα σε πρήξει για την διατροφή χωρίς γλουτένη, άσχετα αν αυτή δεν βρίσκεται στο 2% των ανθρώπων που έχουν πρόβλημα στη κατανάλωση της.

Τέλος δεν αποκλείεται να σου αποκαλύψει πως στα διάφορα "επανάστα" κάμπινγκ κάνει μαθήματα αυτοάμυνας & απώθησης βιαστών και ανώμαλων, με αποτέλεσμα εσύ να αναρωτιέσαι ποιος σκατά βιαστής είναι τόσο ανώμαλος και απελπισμένος ώστε να επιτεθεί σεξουαλικά σε κάποια που βρωμάει και ζέχνει, έχει περισσότερες τρίχες από τον Chewbacca (αν είναι all natural φάση) και στις τζίβες της κυκλοφορούν πάνω από 1000 είδη ψείρας...

Επικινδυνότητα για την ψυχική σου υγεία: Ανάλογα την περίπτωση και σε ποια κατηγορία μπορείς να την κατατάξεις (Θυμήσου τα περί ισότητας είναι ένα ακόμα "τσιτάτο", δεν γίνεται να είναι "επαναστατοπατέρας").

Περίπτωση ίασης: Ανάλογα την περίπτωση και εδώ. Απαιτείται σωστή διάγνωση ώστε να διαπιστωθεί αν μπορεί να γίνει θεραπεία ή όχι.


ΤΕΛΟΣ-FIN-END.


5 comments:

  1. Το μπετόν αρμέ και το οπλισμένο σκυρόδεμα είναι το ένα και το αυτό, οπότε είναι σαν να λες "σκατά με σκατά". Άρα σωστά τα λες.
    Υ.Γ. Ο επαναστοπατέρας είναι αυτός που βάζει εφτά ληστές ηλίθιους και ένα μισερό να χτυπήσουν την τράπεζα του Τσοβόλα για να ληστέψει με την ησυχία του το κοσμηματοπωλείο και να την κοπανήσει στα νησιά Χάμπουγκερ.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Απάντηση στο Υ.Γ.

      Mην προσβάλεις τον Δάσκαλο έτσι; Το μόνο κοινό σημείο είναι η χρησιμοποίηση ηλίθιων και μισερών.

      Delete
    2. Γιατί, ο επανάστας δεν έχει σκοπό να κονομήσει και να την κάνει στα νησιά Χάμπουργκερ;

      Delete
    3. Σάντουϊτς! Εντάξει σαφώς παίζει και αυτή η περίπτωση.

      Delete
  2. Είναι και ο φραπεπαναστάτης. Είναι τελείως άκακος. Απλά είναι άνεργος, αράζει από το πρωί ως το βράδυ για καφέ και πηγαίνει μια φορά το τρίμηνο σε πορεία για να νομίζει ότι κάνει κάτι. Μετά την πορεία βέβαια (που κράτησε 2 ώρες και νομίζει ότι άλλαξε τον κόσμο) πηγαίνει πάλι για καφέ για να κάνει ζύμωση των επαναστατικών ιδεών του. Συνήθως τα παρατάει όταν βρει δουλειά.

    Φυσικά είναι και ο Πασόκος-Νεοδημοκράτης επαναστάτης, μεγάλος σε ηλικία, συνήθως βολεμένος δημόσιος υπάλληλος που του κόψανε το επίδομα πλυσίματος πρωκτού και κατεβαίνει σε όλες τις απεργίες για να διεκδικήσει τα δικαιώματά του. Ηλικίες είναι από 40-999 χρονών. Περίπτωση ίασης δεν υπάρχει, είναι τόσο μπετόβλακας και στόκος που βρίζει την κυβέρνηση που ψηφίζει κάθε χρόνο. Συναντάται και σε συνταξιούχους.

    Και οι επαναστάτες διακοπών που είναι μικρότεροι σε ηλικία, μέχρι 30, πάνε διακοπές σε ακριβά ξενοδοχεία με τα λεφτά του μπαμπά και αντί να συζητήσουν για κανα κώλο που βλέπουνε στις παραλίες όπως κάνει κάθε κανονικός άνθρωπος που πηγαίνει διακοπές, κάθεται και βρίζει που το Μάλμπορο πήγε στα 4 ευρώ το πακέτο και δεν μπορεί να καπνίζει πλέον 3 πακέτα την ημέρα.

    Αυτές οι επαναστατογκόμενες ρε πούστη μου βρίζουν τη μόδα και είναι όλες ντυμένες το ίδιο, με αυτά τα σαπιόρουχα, ματημπαναγία ντύνονται ολόιδια τα πρόβατρα ρε!

    ReplyDelete

Hit The Keyboard